Loading

Being Here for You

Verschillende vormen

Being Here for You is een doorlopend werk en een samenwerking tussen Rita Hoofwijk en Zuid-Afrikaans kunstenaar Hannah Loewenthal. Het begon als een reactie op de situatie van lockdowns en de onmogelijkheid om zichzelf en hun werk te verplaatsen.
Ze vroegen zich af: Moet je iets met je eigen ogen zien, het met je eigen handen vasthouden om een ​​ervaring ‘echt’ te laten zijn? Zou het mogelijk zijn om iemand anders te vragen je ogen, oren, handen te zijn?
Deze vragen resulteerden in een uitwisseling van (on)mogelijke verzoeken. Ze voerden deze verzoeken – voor de één onmogelijkheden en voor de ander meest dagelijkse belevingen – voor elkaar uit en documenteerden deze ervaringen achteraf.

Deze uitwisseling leidt tot andere mogelijke toepassingen van hetzelfde principe, in verschillende vormen en contexten.

Nu

Twee presentatie plekken worden uitgenodigd om twee aan hen verbonden kunstenaars te koppelen aan twee werklocaties. De artiesten werken (voor elkaar) op locatie, zonder fysiek te reizen.

Dit roept verdere vragen op over afstand (& nabijheid), reizen en het maken van locatie-specifiek werk.
De uitwisseling gebeurt achtereenvolgens in beide deelnemende plekken.

Het werk is hier te volgen:
 www.beinghereforyou.com

In samenwerking

Hannah Loewenthal, Felix Schellekens, Ehud Neuhaus, Yvonne van Versendaal, Emke Idema, Naja Lee Jensen, SoAP Maastricht, IN SITU, Østfold Internasjonale Teater, Oerol, C-TAKT, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, MU Hybrid Art House, Expeditie Cement

Posted by

Reageren is uitgeschakeld.