Loading

Metropolis / KIT

Installatie

Een bouwvakker ligt in de avond op de vloer van een bouwplaats waar overdag gewerkt wordt. Op een platenspeler naast hem draait een plaat. Vanaf een brug kijkt de toeschouwer één nummer lang op de bouwplaats neer, naar een beweging in pauze.

Engaging the City

“Gedurende één maand heb ik deelgenomen aan een residentieprogramma ‘Engaging the city’, georganiseerd door Metropolis/KIT in Kopenhagen. Tijdens deze residentie heb ik op meerdere manieren gewerkt rondom de toestand van het wachten en verschillende traagheden. Het resulteerde o.a. in een installatie in een bouwput. Ik ontdekte dit gebied bij toeval. Iedere dag werd er gewerkt en iedere avond raakte het verder af. Ik begreep lange tijd niet waar ik naar keek. Door de diepte kon ik de grootte van de plaats niet goed inschatten en het was ook niet duidelijk voor mij wat het zou gaan worden. Door er op een abstracte manier naar te moeten – en daardoor kunnen – kijken, dwong de plek voor mij een kunstzinnige ervaring af. Ik begon vaker terug te komen, meestal in de avond, wanneer het werk gepauzeerd werd, de bouwvakkers afwezig waren en de lichten aan. Vooraan ontstond er een lege, rechthoekige ruimte waar bouwlampen op gericht stonden. Als een altaar, of een podium.
Ter afsluiting van de residentie creëerde ik een klein werk in en naar deze locatie toe. ‘Morten’, een van de bouwvakkers die in een caravan naast het terrein sliep, stemde toe te liggen, rusten, wachten in de bouwput, daar waar overdag alles in beweging is.”

In residentie met

Naja Lee Jensen, Hannah Loewenthal, Cristina Maldonado, Lukas Matthaei

Posted by

Reageren is uitgeschakeld.