Loading

Van Eyck Mirror

Come in | outside

Come in | outside is a temporary and adjustable street bench, placed among banks that are a permanent fixture in the public space. Visitors decide on the length of the bench and the duration of their conversation. The seating element is connected to the roof of the installation, which determines the amount of light that enters the cabin. The part of the bench that is not occupied is slid outwards, which creates another seating space outside. Visitors decide on the length of their encounter by picking one of three wooden lats of different lengths. The longest slat stands for the longest-lasting conversation, even though visitors won’t know what constitutes ‘long’ or ‘short’ exactly. The installation is based on the assumption that all that’s required for an encounter is space, time, and another person.

Context

Come in | outside was commissioned by Van Eyck Mirror, the project bureau of the Van Eyck Academy. There was a need to develop a movable instrument for the city and its residents to maintain an ongoing dialogue about various topics, including giving inhabitants a say in the city’s cultural policy.

 

In collaboration

Milan Meeuse, Van Eyck Mirror, Jan van Eyck academie and Ron Bernstein (Heimo Lab)

Posted by

Comments are closed.