Loading

Van Eyck Mirror

Installation

A temporary and adjustable street bench, placed among banks that are a permanent fixture in the public space.The seating element is connected to the roof of the installation, which determines the amount of light that enters the cabin.The part of the bench that the visitors do not occupy is slid outwards. Visitors design the spatial setting and consider the duration of their conversation.

Context

The installation was commissioned by Van Eyck Mirror, the project bureau of the Van Eyck Academy. There was a need to develop a movable instrument for the city and its residents to maintain an ongoing dialogue about various topics, including giving inhabitants a say in the city’s cultural policy.

 

In collaboration

Milan Meeuse, Van Eyck Mirror, Jan van Eyck academie and Ron Bernstein (Heimo Lab)

Posted by

Comments are closed.