Loading

Van Eyck Mirror

Installatie

Come in | outside is een tijdelijke en verschuifbare stadsbank, geplaatst tussen bankjes die een blijvend onderdeel zijn van de openbare ruimte. Het zitgedeelte is verbonden met het het dak van de installatie en bepaalt de mate van lichtinval. Het gedeelte van de bank dat niet in gebruik is, wordt naar buiten geschoven, waardoor ook hier zitruimte ontstaat. De duur van hun ontmoeting kiezen de bezoekers middels drie houten latten van verschillende lengtes. De langste lat staat voor het langstdurende gesprek, zonder dat de bezoekers inzicht hebben in wat ‘lang’ of ‘kort’ precies is. De installatie is gebaseerd op de veronderstelling dat alles wat nodig is voor een ontmoeting ruimte is, tijd, en een ander. 

Context

Come in | outside is ontworpen in opdracht van Van Eyck Mirror, het projectbureau van de Van Eyck academie. Er was een wens tot het ontwikkelen van een verplaatsbaar instrument voor de stad en haar bewoners om in gesprek te blijven over o.a. de inspraak van bewoners ten opzichte van het cultuurbeleid van de stad.

In samenwerking

Milan Meeuse, Van Eyck Mirror, Jan van Eyck academie, Ron Bernstein (Heimo Lab)

Posted by

Reageren is uitgeschakeld.