Loading

Waanzin Festival, Filosofie Magazine

Audiotour

Deze Back Space is een parallelle audiotour bestaande uit vijf tracks, waarvan de titel de locatie beschrijft waar het fragment geluisterd dient te worden. De bezoekers downloaden de bestanden op hun mobiele telefoon en luisteren anoniem op een zelfgekozen moment. De stem laat de bezoeker kijken naar onderliggende structuren van de festivalorganisatie, het gebruik van de ruimte en sociale codes. Er zijn audiobestanden getiteld ‘de kleedkamer van de vrijwilligers’, ‘de foyer’, ‘aan het raam’, ‘de garderobe’ en er is een bestand dat mogelijk toegang verleent tot de ‘backstage’ en de luisteraar uitdaagt vanuit hier het podium te betreden. 

 

 

Reflectie

“Het onderwerp van het Waanzin Festival trok me: het nadenken over wat wij als (ab)normaal beschouwen. Voor mij was het opmerkelijk dat de manier waarop dit georganiseerd werd echter zeer ‘normaal’ of naar verwachting was. Er vonden lezingen en kringgesprekken plaats in een afgehuurde verdieping van Tivoli Vredeburg in Utrecht. Ik heb geprobeerd de mogelijke absurditeit van deze gekende omstandigheden aan te wijzen.

Ook vroeg ik performer Nick Steur om tijdens de opening van het festival een tekst voor te dragen die uitleg gaf over het werk. Aanvankelijk leek het een normale uitleg over hoe de bezoekers gebruik konden maken van een performatieve audiotour. Langzamerhand werd duidelijk dat er een vrouw, de maker, aan het woord was en alleen de stem en fysieke aanwezigheid van deze man geleend werden voor deze dag.” 

In samenwerking

Lianne Tijhaar, Evanne Nowak, Filosofie Magazine, Nick Steur

Posted by

Reageren is uitgeschakeld.