Loading

Travelogue: CHAR M.K

Audio installatie

Travelogue: CHAR M.K is een verslag van de reis die het kunstwerk CHAR M.K van Jean Tinguely maakte om onderdeel te worden van de expositie Inner Travels van EUROPALIA in Bozar. Het is te beluisteren in het museum en beschrijft de reis van het depot van het Van Abbe Museum (Eindhoven) tot aan de opbouw van het kunstwerk in Bozar (Brussel).

Context

“Op 19 oktober 2016 las ik in het Stedelijk Museum in Amsterdam een manifest van kinetisch kunstenaar Jean Tinguely. Het werd een inspiratiebron voor veel van mijn werk. Voor EUROPALIA verbond ik me opnieuw met het werk van Tinguely. Dit keer door zorg te dragen voor één van zijn bewegende machines. Ik bezocht CHAR M.K in het depot buiten het museum en leerde het kunstwerk op alle mogelijke vlakken kennen toen een medewerker van het museum me plotseling verzocht om officieel de koerier te worden van het kunstwerk, aangezien het museum onderbemand was omwille van COVID-19. Ik reisde als koerier van CHAR M.K mee naar Bozar en dit werd het werk dat ik presenteerde.”

In samenwerking

Toos Nijssen, Ehud Neuhaus, Yvonne van Versendaal, Charlie Cattrall, Marie-Ève Tesch, Liz Morrison, EUROPALIA Trains & Tracks, SoAP Maastricht, Van Abbemuseum, Full of tape, Van Kralingen

Getoond

2022  01 mrt – 15 mei  EUROPALIA Trains & Tracks Rinus van de Velde: Inner Travels, Bozar, Brussel (BE)

Posted by

Reageren is uitgeschakeld.