Loading

Can’t Stop Motion

Installatie

In Can’t Stop Motion zijn de toeschouwers verdeeld in twee groepen en worden ze gevraagd om, één voor één, een wandeling te maken naar het midden van de dijk terwijl ze focussen op een ander in de verte, als een spiegelbeeld. De installatie kan worden gelezen als een uurwerk. In het landschap ontstaat een vorm die statisch lijkt, maar in feite verandert met de beweging van het publiek.
Het ontwerp van de installatie is geïnspireerd op de ‘sjouw’ / tijdbal die zich op Terschelling bevindt.

Context

Can’t Stop Motion is op Terschelling gemaakt in het kader van het Atelier van Oerol en Over het IJ Festival, in samenwerking met Felix Schellekens. Inspiratie voor het werk was een manifest van Jean Tinguely over ‘statische beweging’. 

 

Pers

Alles beweegt, en tegelijkertijd verandert er niets – dat klinkt bijna als een geruststelling in deze tijden die door veel mensen als ‘te snel’ worden ervaren. Tijd, ruimte en ontmoeting vloeien hier samen op een rustige, onspectaculaire manier, zodat Can’t Stop Motion een échte sense of place–time-connection oplevert – iets wat veel theatermakers beogen, maar waar weinigen in slagen.

Evelyne Coussens in Theaterkant | 11 jun 2017

Lees hier (onderaan) de volledige recensie.

In samenwerking

Felix Schellekens, Erik van de Wijdeven, Maurice Bogaert, Alexandra Broeder, Oerol, Over het IJ festival

Getoond

2017  9 – 19 jun  Oerol, Terschelling (NL)
2017  14 – 23 jul  Over het IJ Festival Amsterdam (NL)

Posted by

Reageren is uitgeschakeld.