Loading

Verwondering verkennen

Thesis

Deze afstudeerthesis volgt een gedachtegang van observaties met betrekking tot de ervaring van kunst en bespreekt het belang van een toestand van verwondering. 

Verwondering verkennen werd bekroond met de jaarlijkse scriptieprijs van de Faculteit van de Kunsten, Hogeschool Zuyd en is gepubliceerd. Het is geschreven in het Nederlands en hier te downloaden.

Scriptieprijs 2016

Rita Hoofwijk presenteert een erg zorgvuldig geschreven en spannend essay over de kunstbeleving: ‘Verwondering verkennen’. Het is een mooi voorbeeld van hoe je al schrijvende achter een spannend en gedragen onderwerp komt. De lezer wordt in de gedachtegang meegezogen, langsheen relevante referenties aan kunstfilosofen. Opvallend is de zeer verzorgde en oorspronkelijke schriftuur.

Jury; Jasper Coppes, Marcel van der Klink, Peter Missotten, Ruth Benschop | 30 jan 2017

Mister Motley online publicatie 2020

Van een witte, lege rechthoek naar zinnen, observeren, het sublieme en autonomie. In de scriptie ‘Verwondering verkennen’ onderzoekt Rita Hoofwijk hoe alles constant in beweging is. Woorden geven betekenis aan dat wat we om ons heen zien, maar ook aan dat wat we niet kennen en denken te kunnen benaderen door de woorden die we wél kennen.

link naar de website van Mister Motley

Mister Motley | 22 dec 2020

In samenwerking

Frank Mineur, Ruth Benschop, Felix Schellekens

Posted by

Reageren is uitgeschakeld.