Loading

Being Here for You

Performance & Tekst

Being Here for You is een samenwerking tussen Rita Hoofwijk en Zuid-Afrikaans kunstenaar Hannah Loewenthal. Het begon als reactie op de situatie van lockdowns en de onmogelijkheid tot verplaatsing.
Ze vroegen zich af: Moet je iets met je eigen ogen zien, het met je eigen handen vasthouden om een ​​ervaring ‘echt’ te laten zijn? Zou het mogelijk zijn om iemand anders te vragen je ogen, oren, handen te zijn? Deze vragen resulteerden in een uitwisseling van (on)mogelijke verzoeken. Ze voerden deze verzoeken – voor de één onmogelijk en voor de ander meest dagelijkse bezigheden – voor elkaar uit en beschreven elkaars ervaringen achteraf.

Vervolg

Het project werd vervolgd door twee nieuwe kunstenaars met elkaar en twee uit elkaar gelegen plaatsen te verbinden. Deze artiesten werkten (voor elkaar) op locatie, zonder zich fysiek te verplaatsen. Being Here for You riep hiermee verdere vragen op over afstand (&nabijheid), reizen en het maken van locatie-specifiek werk. De uitwisseling vond achtereenvolgend plaats in beide deelnemende plekken, in Nederland en Noorwegen.

In samenwerking

Hannah Loewenthal, Felix Schellekens, Ehud Neuhaus, Yvonne van Versendaal, Emke Idema, Naja Lee Jensen, SoAP Maastricht, IN SITU, Østfold Internasjonale Teater, Oerol, C-TAKT, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, MU Hybrid Art House, Expeditie Cement

Posted by

Reageren is uitgeschakeld.