Loading

Come in | outside

Installation

Come in | outside is a temporary and adjustable street bench that is placed among banks that are a permanent fixture in the public space. Visitors decide on the length of the bench and the duration of their conversation. The part of the bench they don’t occupy is slid outwards, which creates another seating space outside. The seating element is also connected to the roof of the installation, which determines the amount of light that enters the cabin. Visitors decide on the length of their conversation by picking one of three wooden lats of different lengths. The longest slat stands for the longest-lasting conversation, even though visitors don’t know what constitutes ‘long’ or ‘short’ exactly. The installation is based on the assumption that all that’s required for a meeting is space, time, and another person.

Context

Come in | outside was commissioned by Van Eyck Mirror, the project bureau of the Van Eyck Academy. There was a need to develop an instrument for the city and its residents to maintain an ongoing dialogue about various topics, including giving inhabitants a say in the city’s cultural policy.

 

In collaboration

Milan Meeuse, Van Eyck Mirror, Jan van Eyck academie and Ron Bernstein (Heimo Lab)

Posted by

Comments are closed.